اعتماد بنفس و عزت نفس 

در فرهنگ واژگان آکسفورد ، اعتماد بنفس ، احساس اطمینان از توانمندی ها یا ویژگی های خود تعریف شده است.آنچه مورد اشاره قرار گرفته این است که نبود اعتماد به نفس می تواند در همه زندگی شما تاثیر بگذارد .در سطوح اصولی و اولیه ، اعتماد بنفس حسی از امنیت احساسی است که از باور داشتن خود ناشی می شود و عزت نفس چتری است که این ایمان و باور را شکل می دهد . اعنماد به نفس از عوامل گوناگونی تشکیل می شود که در میان آن ها عزت نفس نقشی بسیار مهم دارد .

داشتن حس اعتماد بنفس در همه جنبه های زندگی شما ضرورت دارد . اعتماد بنفس به شما یاری می دهد تا به هدف های خود برسید ، چیزهایی تازه را امتحان کنید ، به تصمیم گیری خود اعتماد و به توانمندی های خود ایمان داشته باشید و مستقل زندگی کنید . به شما یاری می رساند تا استرس را مدیریت کنید و با مسائل جسمانی و احساسی برخورد متناسب داشته باشید .

چه عواملی به ما اعتماد به نفس می دهند ؟

*عزت نفس : معنای دیگرش احترام به خود یا حرمت نفس است بنا شده بر : 

اطمینان خاطر : گزینه ها و باورهای خود را محترم می شمارید .

خودپذیری :می دانید که کی هستید ، چه چیزهایی را دوست دارید و از چه چیزهایی بدتان می آید.

خودباوری : می دانید به آنچه می خواهید ، دست خواهید یافت.

* احساس (اصالت) و راحتی در پوست خود

راحت بودن با جسم خود

داشتن نگرش مثبت و رویارو شدن با زندگی

ایمان داشتن به توانمندی خود 

تمایل به پذیرس تحسین و تعریف و نیز انتقاد 

عزت نفس پایین

داشتن عزت نفس پایین از باور نداشتن خود به این که بتوانید کاری را انجام بدهید ناشی می شود .در این وضعیت به غرایز خود اعتماد نمی کنید و باور ندارید که فردی ارزشمند هستید . فرض را بر این می گذارید که اوضاع آن طور که شما می خواهید نمیشود . از خودتان انتقاد میکنید و رفتارهای غیر مفیدی را بروز می دهید . این رفتار بر شدت مسئله می افزاید و باورهای منفی شما را تایید می کند . رخدادها ، موقعیت ها و حتی افکار و اندیشه ها از عزت نفس می کاهد.

 چه عواملی موجب اعتماد بنفس پایین و عزت نفس اندک می شوند ؟

اشخاص ، به سبب تجربه های منفی در زندگی شان ، گرفتار کمبود اعتماد به نفس و عزت نفس پایین می شوند و این معمولا از دوران کودکی و نوجوانی سرچشمه می گیرد ، هر چند ممکن است در هر زمانی شکل بگیرد . حتی اشخاصی که پیش تر عزت نفس سالم داشتند ، در سال های بعدی زندگی ،اگر با رخدادی پر استرس که در نگرش آنان درباره خودشان تاثیر می گذارد رو به رو  شوند ، ممکن است اعتماد بنفس خود را از دست بدهند . حتی عواملی مانند والد شدن ، بازنشسته شدن و ترک خانه کردن فرزندان امکان دارد در اعتماد بنفس شما تاثیر بگذارند . این گونه رخدادها و موقعیت ها گمان شما را در زندگی تغییر می دهد و شما را از حیطه امن و ایمن بیرون می برد . این امر ممکن است تولید بحران هویت کند که در میزان اعتماد به نفس تاثیر فراوان می گذارد

چند نکته مهم درباره اعتماد بنفس و عزت نفس پایین

* شما می توانید این دور باطل را از بین ببرید و احساس ، اندیشه و رفتار خود را تغییر بدهید

* صرف نظر از اینکه مشکل اعتماد بنفس یا کمبود عزت نفس شما در کودکی آغاز شده است یا در دوران بلوغ ، برای بهتر کردن وضعیت خود می توانید کارهایی انجام دهید .

* احساس ناامنی داشتن گاه کاملا طبیعی است 

برای آگاهی از اینکه چگونه می توانید  اعتماد به نفس و عزت نفس پایین را افزایش دهید مقالات بعدی ما را دنبال کنید