پنج راه برای افزایش اعتماد به نفس در خود

اعتماد به نفس به عنوان احساس اعتماد به توانایی ها ، کیفیت ها و قضاوت فرد تعریف می شود. اعتماد به نفس برای سلامتی و بهزیستی روانی شما مهم است . داشتن یک سطح اعتماد به نفس سالم می تواند به شما کمک کند در زندگی شخصی و حرفه ای خود موفق شوید.

مزایای اعتماد به نفس           

وقتی به خودتان اعتقاد دارید ، بیشتر مایل خواهید بود که چیزهای جدید را امتحان کنید.هنگامی که به خود اطمینان دارید ، می توانید منابع خود را به وظیفه مورد نظر اختصاص دهید. به جای اتلاف وقت و انرژی نگران کننده اینکه شما به اندازه کافی خوب نیستید ، می توانید انرژی خود را صرف تلاش های خود کنی . بنابراین در نهایت ، وقتی احساس اطمینان می کنید عملکرد بهتری خواهید داشت.خوشبختانه کارهایی وجود دارد که می توانید برای افزایش اعتماد به نفس خود انجام دهید. این که آیا شما در یک مکان خاص اعتماد به نفس ندارید یا برای اطمینان خاطر در مورد هر چیزی تلاش می کنید و در تمام زمینه ها اعتماد بنفس ندارید  ، این راهکارها می تواند  به شما کمک کند.

 1- از مقایسه خود با دیگران دست بردارید                 

این که شما  ویژگی های خودتان رابا دوستان خود در شبکه های اجتماعی مقایسه کنید یا حقوق خود را با درآمد دوستتان مقایسه کنید ، مقایسه های سالم نیستند. در حقیقت ، یک مطالعه 2018 منتشر شده در شخصیت و تفاوت های فردی ، ارتباط مستقیمی بین حسادت و طرز احساس فرد نسبت به خود پیدا کرده است. محققان دریافتند افرادی که خود را با دیگران مقایسه می کنند ، حسادت را تجربه می کنند. و هرچه حسادت بیشتری را تجربه کردند ،  احساسشان نسبت به خودشان هم بدتر می شوند. این می تواند یک چرخه آسیب زننده باشد. فکر کردن به اینکه افراد دیگر بهتر هستند یا بیشتر دارند اعتماد به نفس شما را از بین می برد. هنگامی که متوجه می شوید مقایسه می کنید ، به خود یادآوری کنید که انجام این کار مفید نیست. هر کس مسابقه خود را اجرا می کند و زندگی یک رقابت نیست.

2-مراقب بدن خود باشید

اگر بدنتان سالم نباشد ، داشتن احساس خوب در مورد خودتان سخت است. لاغر شدن از  کم خوابی ، خوردن رژیم غذایی ناسالم و خودداری از ورزش باعث می شود تا وضعیت سلامتی شما به خطر بی افتد . مطالعات نشان می دهد فعالیت بدنی باعث افزایش اعتماد به نفس می شود. وقتی احساس می کنید  از نظر جسمی در بهترین شکل ممکن هستید  به طور طبیعی در مورد خودتان اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت.

3-دوست داشتن خود را تمرین کنید

دوست داشتن خود (خود دلسوزی) شامل با خود با مهربانی رفتار کردن است . اگر به خاطر اشتباه کردن و  شکست خوردن به شدت خود را سرزنش کنید  ، انگیزه ای برای پیشرفت و بهتر شدن نخواهید داشت. در حقیقت.مطالعه‌ای که در سال 2009 در مجله شخصیت منتشر شد ، نشان داد که خود دلسوزی به اعتماد به نفس بیشتری کمک می کند  ،گفتن اینکه  "هر کس گاهی اوقات اشتباه می کند "  در مقابل اینکه به خود بگویید  "من خیلی احمق هستم. من همه چیز را خراب کرده ام ، "می تواند به شما کمک کند احساس خوبی داشته باشید حتی اگر عملکرد خوبی انجام ندهید و این باعث امیدواری در شما می شود .به جای اینکه خودتان را مورد سرزنش قرار دهید  ، سعی کنید با خود صحبت کنید ، همانطور که می خواهید با یک دوست قابل اعتماد صحبت کنید. کمی خودتان را دلداری بدهید ، به خود بخندید و به خود یادآوری کنید که هیچ کس کامل نیست.

4-عدم اعتماد به نفس را در آغوش بگیرید

بعضی اوقات ،  افراد کار خود را متوقف می کنند تا زمانی که احساس اعتماد بنفس بیشتری داشته باشند. اما بهترین راه برای جلب اعتماد به نفس انجام دادن است.با ترس های خود که ناشی از عدم اعتماد به نفس است روبرو شوید . گر می ترسید خود را خجالت بکشید یا فکر می کنید که قصد آشفتگی دارید ، به هر حال آن را امتحان کنید.این بدان معنا نیست که شما نباید تمرین کنید و خود را آماده کنید .مثلا اگر سخنرانی بزرگی دارید ،  ابتدا در مقابل دوستان و خانواده خود تمرین کنید تا اعتماد به نفس بیشتری کسب کنید. اما صبر نکنید تا اول صد در صد از به نقطه کمال برسید و از کارتان اطمینان پیدا کنید و بعد دست به اقدام بزنید . چون شما ممکن است هرگز به آن مرحله نرسید.داشتن کمی شک و تردید در واقع ممکن است به شما در عملکرد بهتر کمک کند. مطالعه ای که در سال 2010 در روانشناسی ورزش و ورزش منتشر شد ، نشان داد که ورزشکارانی که از عملکرد ورزشی خود کاملا مطمئن نبودند  بهتر از ، ورزشکارانی بودند که 100٪ به خود اطمینان داشتند

5-افکارهای تردید آمیزتان را با عملی کردن آنها به چالش بکشید

هنگامی که مغز شما به شما می گوید که هیچ موضوعی برای صحبت در جلسه شغلی ندارید و یا اینکه برای انجام کاری از دیگران بهتر نیستید ، به خود یادآوری کنید که افکار شما همیشه دقیق نیستند. و گاهی اوقات ، بهترین راه برای مقابله با گفتگوی منفی ، چالش کشیدن این اظهارات است. سعی کنید کارهایی انجام دهید که مغز شما به شما میگوید که نمی توانید.  به خود بگویید که این فقط یک آزمایش است و ببینید چه اتفاقی می افتد. شاید یاد بگیرید که کمی مضطرب بودن یا اشتباه کردن  همانطور که فکر میکردید چندان  اشتباه نیست و با این کار هر بار که به جلو می روید می توانید اعتماد به نفس بیشتری به خودتان بدست آورید.